Festivalnytt

NFIs Kjersti Mo åpner festivalen!

onsdag 23. september 2020 av Bård Ydén

Oslo/Fusion feirer sitt 30-års jubileum i 2020, og selv om mye har endret seg siden 1990, er festivalens mål og misjon den samme. Alvor og underholdning treffer lerretet for å glede, opplyse, utfordre - og gjerne provosere litt. Festivalen eksisterer for å fremme forståelse, like rettigheter, inkludering og mangfold, og alle skal føle seg sett, uansett.

Norsk filminstitutt har satt mangfold i norsk filmbransje i fokus og arbeider for større inkludering på alle plan. Derfor er det svært gledelig at Norsk filminstitutts direktør Kjersti Mo vil stå for den offisielle åpningen. Mo sier om festivalen:

Oslo/Fusion har vært et utrolig viktig bidrag til filmtilbudet i Oslo gjennom 30 år med filmer som omhandler universelle tema som forelskelse, kjærlighet og begjær, filmer som viser mennesket på sitt mest sårbare og kanskje derfor på sitt vakreste. Det blir en stor glede for meg å åpne den 30. utgaven, feire festivalen og det langvarige, gode samarbeidet som vi i NFI har med Oslo Fusion.

Festivalen åpnes offisielt fredag 25. september kl. 18:00 med visning av den prisvinnende dokumentaren WELCOME TO CHECHNYA.

Mer fra festivalnytt / More festival news

FESTIVALNYTT
Oslo/Fusion goes digital!

10.10.2020 av Bård Ydén

After wrapping this year's physical festival, we kick off our online festival October 21st!

Les mer / Read more
FESTIVALNYTT
2020 AUDIENCE AWARD WINNERS

04.10.2020 av Bård Ydén

The results for the 2020 BLIKK Audience Awards are in!

Les mer / Read more
FESTIVALNYTT
2020 AWARD WINNERS

04.10.2020 av Bård Ydén

Here are this year's jury award winners - read what the juries had to say!

Les mer / Read more
FESTIVALNYTT
Skeiv Ungdoms jury / Queer Youth Jury

23.09.2020 av Bård Ydén

Her er de fine jurymedlemmene som skal gi ut Skeiv Ungdoms filmpris! // Here are the fine jury members who will give out the Queer Youth Award!

Les mer / Read more