Festivalnytt

Når «jævla homo» blir politisk ideologi

mandag 21. september 2020 av Bård Ydén

I samarbeid med Den norske Helsingforskomité setter vi fokus på hvordan det er å være skeiv i Europa og Sentral-Asia, med tre filmvisninger og en panelsamtale.

Nyheten om konsentrasjonsleirlignende leire for skeive menn i Tsjetsjenia traff internasjonale medier som en bombe i 2017. Den internasjonale fordømmelsen var nådeløs. Og samtidig som aktivister, politikere og meningmann verden over protesterte, så vi stadig nye eksempler på angrep på skeive over hele Europa, både med støtte fra landenes myndigheter, eller med aksept og tordentaler mot «lhbt-ideologi» og «sodomitter».

Fredag 25. september kl. 18:00 åpner vi festivalen med WELCOME TO CHECHNYA om forfølgelsene av skeive i Tsjetsjenia. Lørdag 26. september kl. 15:30 viser vi filmen om Georgias første Pride-parade, MARCH FOR DIGNITY, og søndag 27. september kl. 15:00 avslutter vi fokusserien med HER STORY, den første og eneste filmen om å være lesbisk i Kirgigistan.

Umiddelbart etter visningen av Her Story blir det en panelsamtale hvor vi spør hva det er som får myndighetene i en rekke europeiske land til å fremme homofobisk og transfobisk politikk? Hvilke konsekvenser har denne politikken? Og hvorfor er det så vanskelig å gjøre noe med det?

Les mer om filmene og se trailere her:

WELCOME TO CHECHNYA

MARCH FOR DIGNITY

HER STORY

DnH_primary_logo_pos_RGB.png

Mer fra festivalnytt / More festival news

FESTIVALNYTT
Oslo/Fusion goes digital!

10.10.2020 av Bård Ydén

After wrapping this year's physical festival, we kick off our online festival October 21st!

Les mer / Read more
FESTIVALNYTT
2020 AUDIENCE AWARD WINNERS

04.10.2020 av Bård Ydén

The results for the 2020 BLIKK Audience Awards are in!

Les mer / Read more
FESTIVALNYTT
2020 AWARD WINNERS

04.10.2020 av Bård Ydén

Here are this year's jury award winners - read what the juries had to say!

Les mer / Read more
FESTIVALNYTT
NFIs Kjersti Mo åpner festivalen!

23.09.2020 av Bård Ydén

Den 30. utgaven av Oslo/Fusion starter fredag 25. september. Norsk Filminstitutts direktør Kjersti Mo står for den offisielle åpningen.

Les mer / Read more