Festivalnytt

Kontroverser, blodbad, smerte og ære

torsdag 26. september 2019 av Ada Moe Fause


Dagens høydepunkter, torsdag 26. september.

Se kontroversielle Adam og møt regissør Rhys Ernst

Rhys Ernsts spillefilmdebut hadde premiere under Sundance tidligere i år og er en dramakomedie om tenåringen Adam som blir tatt for å være transmann av søsterens venneflokk da han besøker henne i sommerferien i New York. Han vet ikke helt hva han skal gjøre, men ender opp å spille med for å komme nærmere en av jentene i vennegruppen. Dette medfører en del forviklinger og han surrer seg inn i en situasjon han snart ikke vet hvordan han skal komme seg ut av. Dette er en konvensjonell historie, men den har vist seg å bli svært kontroversiell i både det lesbiske og transmiljøet, som oppfordrer til boikott. Filmen er regissert av en transmann og basert på en bok skrevet av en lesbisk forfatter, så vi vil oppfordre publikum til å se filmen under festivalen for så å gjøre seg opp en mening. Regissør Ernst vil være tilstede på visningen i kveld, som starter presis kl. 19:00. Kjøp dine billetter her. 

Funeral Parade of Roses

Den japanske provokatøren Toshio Matsumotos kultklassiker fra 1969 Funeral Parade er en avant garde affære som kombinerer arthouse, dokumentar og eksperimentelle elementer, nydelig filmet i sort/hvitt på 16mm. Når det er sagt, så er det også bokstavelig talt et blodbad av en film etterhvert som historiens kjærlighetstriangel utvikler seg. Selv om filmen er 50 år gammel og bærer preg av det, vil man også se hvor langt forut for sin tid den var. Dette er en film man sjelden får en mulighet til å se, så vi oppfordrer publikum til å benytte anledningen nå. Kjøp billetter til filmen her. 

Førpremiere på Pedro Almodóvars Smerte og ære

Autor Pedro Almodóvar siste film bruker i sin siste film inspirasjon fra sitt eget liv som bakteppe for en slående fortelling. Filmens narrativ baserer seg rundt en rekke gjensyn slik de blir fortalt av den aldrende filmregissøren Salvador Mallo (Antonio Banderas). Smerte og ære utforsker skapelsesprosessen, og utfordringene ved å skille sitt eget liv fra det liv man skaper, og er intet ringere enn et mesterstykke av en film. Få med deg førpremieren kl. 21:00 i kveld og kjøp dine billetter her.

Mer fra festivalnytt / More festival news

FESTIVALNYTT
BLIKKs publikumspris

Stemmene har blitt telt opp og dommen er klar. Her er årets publikumsvinnere.

28.09.2019

Les mer / Read more
FESTIVALNYTT
Festen fortsetter

Festivalen er over, men festen fortsetter med Rocky Horror Picture Show og Karmaklubb*

28.09.2019

Les mer / Read more
FESTIVALNYTT
This year’s jury winners

See which movies are the best of the year!

27.09.2019

Les mer / Read more
FESTIVALNYTT
Avslutningsseremoni, prisutdeling og de siste filmene

Dagens høydepunkter, fredag 27. september.

27.09.2019

Les mer / Read more