Festivalnytt

Bi visibility day, norsk kort og historien om Pride

mandag 23. september 2019 av Ada Moe Fause


Dagens høydepunkter, mandag 23. september.

Historien om Pride

Dokumentaren The Spark: The origin of Pride tar oss gjennom tre ikoniske nabolag som alle har vært instrumentelle for hvordan vi feirer Pride i dag – the Castro i San Francisco, Le Marais i Paris og Greenwich Village i New York. Hvert av disse nabolagene forteller om et spesifikt politisk øyeblikk i LHBTQI-historien: undertrykkelsen på 60 og 70-tallet, AIDS-epidemien på 80-tallet, drag queens og skeiv representasjon i mote og populærkultur på 90-tallet, og kampen for aksept og like rettigheter i ekteskap på 2000-tallet. Dette er historien om Pride. Sikre deg billetter her.

Norsk kort

Oslo/Fusion er stolt over kortfilmprogrammet sitt og har samlet seks norske kortfilmer med skeiv tematikk i Songs of Norway, som vises kun i dag kl. 19:00. Filmene er vi viser er:

Kjøp billetter til Songs of Norway her.

Bisexual på Bi Visibility Day

Serien Bisexual handler om Leila, som gjør det slutt med kjæresten Sadie etter ti år sammen. Sadie vil nemlig gifte seg og få barn, noe Leila får panikk av. Ikke lenge etter bruddet bestemmer Leila seg for å utforske sin tiltrekning til menn for første gang i sitt liv. Dette får seriøse følger for henne, for Sadie og deres felles venner, for arbeidskolleger, foreldre – egentlig alle som er en del av livet hennes i en eller annen form. Desiree Akhavan (Appropriate Behavior, The Miseducation of Cameron Post) spiller Leila, og har i tillegg både skrevet og regissert Bisexual, som vi viser i to deler denne mandagen, kl. 20:00 og kl. 22:00. Kjøp billetter til begge visningene her.

Mer fra festivalnytt / More festival news

FESTIVALNYTT
BLIKKs publikumspris

Stemmene har blitt telt opp og dommen er klar. Her er årets publikumsvinnere.

28.09.2019

Les mer / Read more
FESTIVALNYTT
Festen fortsetter

Festivalen er over, men festen fortsetter med Rocky Horror Picture Show og Karmaklubb*

28.09.2019

Les mer / Read more
FESTIVALNYTT
This year’s jury winners

See which movies are the best of the year!

27.09.2019

Les mer / Read more
FESTIVALNYTT
Avslutningsseremoni, prisutdeling og de siste filmene

Dagens høydepunkter, fredag 27. september.

27.09.2019

Les mer / Read more