Festivalnytt

Aktivisme, synth og den første romantiske opplevelsen

tirsdag 24. september 2019 av Ada Moe Fause


Dagens høydepunkter, tirsdag 24. september. 

Queering the script 

Skeive identiteter og uttrykk har fått mer plass på TV med årene. Men det er fortsatt en vei igjen å gå. Queering the Script er en dokumentar som gjør mer enn å kartlegge utviklingen som har funnet sted; den demonstrerer hvor kraftfull aktivisme kan være, og hvor viktig det er for et variert publikum å se seg selv og sine liv og kamper representert på skjermen. Gå ikke glipp av filmen kl. 18:00 i kveld. Kjøp billetter her.

Knives and skins

Med foto dryppende av neon, lunefulle synth-toner og a cappella-versjoner av 80-talls-hits, inviterer Knives and Skin oss inn i et surrealistisk drømmescenario med konnotasjoner til Twin Peaks og Heathers. Denne spillefilmen kombinerer en verden hvor unge kvinner har magiske evner og klovner vekker folk fra de døde, med en småbymentalitet på grensen til psykose. Filmen utforsker hvordan et delt traume kan utspille seg, og hva det egentlig vil si å «bli voksen». Les mer og kjøp billetter her.

Genesis

Genesis er en oppveksthistorie om den farlige, men uimotståelige søknen etter de første seksuelle og romantiske opplevelsene. 16 år gamle Guillaume lengter etter å komme nærmere innpå sin klassekamerat og beste venn Nicolas. Storesøsteren Charlotte er i et relativt seriøst forhold, men får opp øynene for en eldre mann. Begge søsknene er i ferd med å tre inn i ukjent territorium, og deres mangel på livserfaring gjør dem uforberedt på konsekvensene. Få med deg denne perlen av en film, som kun vises i kveld kl. 21:00. Kjøp dine billetter her.

Mer fra festivalnytt / More festival news

FESTIVALNYTT
BLIKKs publikumspris

Stemmene har blitt telt opp og dommen er klar. Her er årets publikumsvinnere.

28.09.2019

Les mer / Read more
FESTIVALNYTT
Festen fortsetter

Festivalen er over, men festen fortsetter med Rocky Horror Picture Show og Karmaklubb*

28.09.2019

Les mer / Read more
FESTIVALNYTT
This year’s jury winners

See which movies are the best of the year!

27.09.2019

Les mer / Read more
FESTIVALNYTT
Avslutningsseremoni, prisutdeling og de siste filmene

Dagens høydepunkter, fredag 27. september.

27.09.2019

Les mer / Read more