Festivalnytt

Trans, dansk, grøss og grusomme drømmer

lørdag 21. september 2019 av Ada Moe Fause


Dagens høydepunkter, lørdag 21. september.

Møt Tysklands første transoffiser

Gå ikke glipp av den internasjonale premieren på dokumentarfilmen I am Anastasia, som handler om Anastasia Biefang, oberstløytnant i det tyske militæret, som ble tildelt mannlig kjønn ved fødselen. På høyden av sin karriere sto Anastasia fram som trans. Til hennes store overraskelse medførte dette ingen større negative konsekvenser for karrieren, og hun ble den første kvinnelige kommandant i den tyske hærens historie – som leder av bataljonen for cyber- og informasjonstjenesten.

Både Biefang, hennes kone Samanta og regissør Thomas Ladenburger vil være tilstede på visningen lørdag 21. kl. 15:00, som du kan lese mer om og kjøpe billetter til her. 

Vondt i ræva?

Blant våre spesialvisninger finner du webserien Ondt i røven på kveldens program. Her får du et skarpt og kjærlig innblikk i hvordan det er å være ung og ny i det københavnske queermiljøet, og hvordan man finner seg selv og sitt fellesskap midt i all forvirring, misforståelser og spirende forelskelser. Regissør Rikke Kolding vil være tilstede under kveldens visning av de åtte episodene i den første sesongen som starter kl. 16:00. Les mer om Ondt i røven og kjøp billetter til visningen her. 

Skrekkelig deilig dobbelvisning

Det ikoniske drømmemonsteret Freddy Krueger ble første gang sluppet løs på det store lerretet i 1984, og slasher-filmene ble aldri det samme igjen. Allerede året etter kom oppfølgeren, som ble omdiskutert på grunn av de homoerotiske «undertonene». Ikke bare er filmen unik for sin bruk av en mannlig «Final Girl», men den har også blitt beskrevet som «the gayest horror film ever»!

I kveld kan du se både dokumentaren Scream, Queen! My Nightmare on Elm Street kl. 20:00 og samtidig få med deg visningen av A Nightmare on Elm Street 2: Freddy’s Revenge kl. 22:00. 

I fyr og flamme

Portrett av en kvinne i flammer av auteuren Céline Sciammas er noe så sjeldent som en umiddelbar klassiker. Filmen vant pris for beste manus og ble tildelt Queer Palm under filmfestivalen i Cannes i år. Dette er en film som hyller de ofte glemte kvinnelige kunstnerne gjennom historien, og er en usedvanlig vakker film om minner, vennskap og kjærlighet. I kveld kl. 21:00 er din første sjanse til å se filmen under årets festival, sikre deg dine billetter her.

Mer fra festivalnytt / More festival news

FESTIVALNYTT
BLIKKs publikumspris

Stemmene har blitt telt opp og dommen er klar. Her er årets publikumsvinnere.

28.09.2019

Les mer / Read more
FESTIVALNYTT
Festen fortsetter

Festivalen er over, men festen fortsetter med Rocky Horror Picture Show og Karmaklubb*

28.09.2019

Les mer / Read more
FESTIVALNYTT
This year’s jury winners

See which movies are the best of the year!

27.09.2019

Les mer / Read more
FESTIVALNYTT
Avslutningsseremoni, prisutdeling og de siste filmene

Dagens høydepunkter, fredag 27. september.

27.09.2019

Les mer / Read more